top of page

OM KORANKAFFE 

Derfor har jeg lavet siden

Denne side blev skrevet i 2018. Se mine nye tanker om Koranen skrevet 2021-2022 - her

1. Overrasket da jeg læste Koranen

Jeg læste Koranen for første gang i 2016. Jeg var blevet nysgerrig på, hvad der egentlig står i den bog, som ifølge islam er Allahs ord og ikke må modsiges. Jeg blev vildt overrasket. I første omgang blev jeg overrasket over, hvor stort et fokus, der er på "de vantro". Jeg havde slet ikke regnet med, at det fyldte meget. Men jeg blev også overrasket over, hvor åbenlyst det er, at dette naturligvis ikke er Guds ord, men menneskers. Alene det, at der kan stå: "I, der tror! Hæv ikke jeres stemme, så I overdøver Profeten" (49:2). Og hele sura 33, hvori "Allah" giver Muhammed særtilladelse til mange kvinder og samtidig påbyder, at den 57-årige profets unge koner skal skjules for andre mænds liderlige blikke. Eller sura 66, der irettesætter profetens koner. Hvordan kan muslimer i et oplyst samfund dog fastholde at tro på, at det er Guds ord?  Det er helt ufatteligt. 

2. Overrasket over danskeres vilje til at forsvare Koranen

Den næste overraskelse kom, da jeg fortalte folk om, hvad jeg havde læst. De brød sig ikke om at høre det. Normalt lytter folk med interesse, hvis man fortæller om en aktuel bog. Men med Koranen skulle jeg straks belæres om, at der står grimme ting i Biblen, at jeg lød lidt som de "lavt uddannede" der stemmer på Dansk Folkeparti, at jeg var "hadsk" og "fordomsfuld", og at det hele i øvrigt handler om fortolkning, hvilket kun muslimer har forudsætninger for. Vi andre har jo slet ikke den "viden", der skal til, for at forstå Koranen, måtte jeg forstå. Og i øvrigt bomber vi civile i Mellemøsten. "Tak for kaffe", tænkte jeg. Derefter oprettede jeg hjemmesiden.

3. Overrasket over mangelfuld information om Islam

Hvis jeg var overrasket over modviljen mod at høre, hvad jeg havde læst i Koranen, så blev jeg endnu mere overrasket, da jeg undersøgte, hvad de såkaldt seriøse portaler, hvor fx skolebørn og gymnasieelever normalt søger information, skriver om Koranen og dens indhold. Det er direkte misvisende, ja faktisk løgn. Undervisningsportalen Clio forsøger at bilde os ind, at jihad handler om at "kæmpe for en retfærdig sag", og at det står i Koranen, at muslimer aldrig må være den angribende part. Det er ganske enkelt ikke rigtigt. Faktalink forsøger at bilde os ind, at ligeværd på tværs af køn og religioner er "en rød tråd" igennem Koranen. Det passer jo ikke. Enhver kan forvisse sig om det ved selv at kigge i Koranen. Det er næsten ikke til at bære, at vores skoleelever i den grad skal fordummes. Hvorfor gør de det? Det er ufatteligt. 

4. Der er brug for information om Koranen

Der er brug for ordentlig information om, hvad der står i Koranen, så vi dog i det mindste er i stand til at sætte spørgsmålstegn ved det vi hører. Det har jeg så prøvet at lave med denne side. Jeg er ikke professionel hvad angår design af hjemmesider, og jeg er heller ikke professionel inden for formidling. Men jeg har sat mig grundigt ind i Koranen, og jeg synes simpelthen det er nødvendigt, at folk ved, hvad det er for ideer, den er fuld af. Jeg kan ikke holde ud, at vi alle skal fordummes for at beskytte islams omdømme. Det ville jo aldrig være gået med enhver anden ide eller ideologi. Jeg håber du vil bære over med at jeg ikke har haft professionelle til at hjælpe mig og har lavet en amatør-hjemmeside.

 

5. Misforstået hensyn

Det er naturligvis tragisk, at mange muslimer har deres identitet og menneskeværd så tæt knyttet til islam, at enhver kritik af islam nærmest opfattes som en kritik af deres eksistens. Men det kan bare ikke nytte noget, at medier, politikere og uddannelsesinstitutioner medvirker til at dække over islams dårlige ideer. Tænk, at det er blevet et kæmpe tabu at sige noget negativt om islam, samtidig med at enhver kan se de dårlige frugter af islam, fx i form af terror eller i form af udviklingsniveauet, ufriheden og de manglende menneskerettigheder i de fleste islamiske lande. Jeg kan lige så godt være ærlig omkring, hvor jeg står: Efter at have studeret Koranen og sat mig ind i alle historierne omkring den, så er jeg overbevist om, at islam er verdenshistoriens største bedrag i omfang og konsekvenser. Hvor hensynsfuldt er det lige at understøtte, at mennesker bliver bedraget?

6. Læs den selv

Mit håb er, at flere køber Koranen og selv læser selve kilden. Der findes en rigtig god oversættelse af Ellen Wulff. Jeg håber nogen i det mindste er interesserede i sandheden og har lyst til at undersøge tingene selv, frem for at basere deres viden  på andenhånds-oplysninger fra folk, der ikke er ærlige. Mit håb er, at nogle blive hjulpet af denne side, så Koranen bliver nemmere at gå til. I så fald har mit arbejde med at finde ud af alt det, der står her, i det mindste ikke været helt forgæves.

Flise - KOran.jpg

Siden Korankaffe blev oprettet i 2018 har jeg fundet ud af mere om Koranen, og det har delvist ændret mit syn. Se: Nye tanker om Koranen

Anmeldelse af Koranen.jpg
Krigere4.jpg

Der står ikke i Koranen, at muslimer aldrig må være den angribende part.  Tjek her hvad der står.

Læs Koranen selv

Jeg håber flere vil læse Koranen, og måske så kan have glæde af denne side. Læs selv Koranen.

bottom of page