ISLAMKRITISKE HJEMMESIDER

Mine anbefalinger

Det kan være en jungle at finde ordentlig og saglig - og samtidig kritisk - information om islam på nettet. De første mange sider, som popper op, når man søger på islam, er som regel islamiske hjemmesider. Aarhus Universitets side om "Islam på nettet", hvis formål er at hjælpe folk til at finde information om islam i Danmark - er et trist billede på den manglende balance og manglende kritiske sans - også hos danske islamforskere.  Her nedenfor er et par anbefalinger til islamkritiske sider for dig, som ikke vil nøjes med reklame for islam:

Masser af information

WikiIslam2.jpg

Wikiislam - The online ressource on islam

Siden er opbygget efter samme princip som Wikipedia, og artiklerne er forfattet af et netværk af skribenter, heraf mange ex-muslimer. Man kan finde information om stort set alle emner om islam. Der er rigtigt gode kildehenvisninger. Ofte er hadith og andre kilder citeret direkte.  Der er over 1600 artikler og over 250.000 besøgende per måned - heraf mange fra asiatiske og muslimske lande. En virkelig god ressource

Ansvering Islam.jpg

Answering Islam - a Christian-Muslim-Dialogue

Denne side har rigtig meget indhold og dækker et utal af emner om islam. Meget omfattende og fyldt med kildehenvisninger. Dens fokus er argumentation mod islam og islams påstande om kristendommen - med udgangspunkt i de skriftlige kilder. Den er ikke så professionelt sat op, men det fungerer, og det er indholdet, der tæller. Du kan finde masser af information her.

The Religion of Peace

Her er bestemt ikke fokus på dialog men på at gøre opmærksom på de problemer, islam fører med sig. Der er især fokus på islamisk terror og hvordan Koranen og Muhammeds lære hænger sammen med det. Siden er nem at få overblik over og indeholder nyttige sider om islam, Muhammed og Koranen. Se fx:

 

Answering Muslims

Siden kalder sig også "The Islamoblog of Act 17 Apologetics" og der er en del af David Woods "klassiske" videoer på siden, Meget overskueligt sat op med alle de relevante temaer i menulinjen og gode artikler.

Se fx:

MyIslam - en dansk hjemmeside

Bombadillo har med hjemmesiden MyIslam lavet et enormt arbejde med at samle og oversætte artikler fra engelsksprogede islamkritikere, blandt andet  Raymond Ibrahim (forfatter til "Sværdet og krumsablen"), for at gøre dem tilgængelige for et dansk publikum.  Masser af artikler - og siden er struktureret meget overskueligt efter emne. Hvis du mangler inspiration til læsningen så tjek gode bøger

Organisationer og netværk 

Center for the Study of Political Islam International

Baseret på islamkritikeren Bill Warners ideer om med er rationelt udgangspunkt at oplyse og advare om politisk islam. Målet er at gøre det alment kendt, hvad Islam politiske doktriner går ud på. På siden kan du bl.a. finde artikler om "The basics of islam". - set fra ikke-muslimers - Kafirs - synspunkt. Bill Warner går meget kvantitativt til værks.

Foreningen frafalden.jpg

Foreningen Frafalden

Foreningen er stiftet i august 2020. Formålet er at støtte og skabe netværk for mennesker, der forlader islam. De 6 bestyrelsesmedlemmer præsenterer sig på siden. Blandt andet formanden Mustafa Sayegh, forfatter til bogen "Fri". Der findes efterhånden foreninger for ex-muslimer i rigtig mange lande. Council of Ex-Muslims of Britain henviser til organisationer verden over på denne side

Ex-Muslims of Norway

IDEAS DON'T NEED RIGHTS, PEOPLE DO!

Denne forening har en fin hjemmeside med masser af artikler, som danskere sagtens kan læse, selvom de er på norsk. Nogle er også på engelsk. Læs x. eks:

Humor og billeder

Ved Profetens Skæg

Niels Thomsens samfundskritiske vittighedstegninger på Trykkefrihed.dk er bare skønne, og mange af dem handler selvfølgelig om skumle skurkelignede imamer og godtroende præster eller naive politikere. De rammer meget ofte plet. Herlig satire. 

Pret Met Mohammed - Fun with Mohammed

Siden, som er en blog, er ikke helt nem at finde rundt på, men hvis man klikker lidt rundt vil man finde mange sjove Muhammed-tegninger, baseret på hadith og andre uanfægteligt islamiske kilder. Der findes disse to versioner:

  

Mohammed Image Archive

Leder du efter et billede af Muhammed, så kan du finde det hos Zombietime. Her er alt fra islamiske billeder fra middelalderen over bogillustrationer, tegneserier om Muhammed, og Jyllandspostens Muhammedtegninger. Under kategorien "Extreme Mohammed" får man en advarsel om, at hvis man nemt bliver krænket, så skal man stoppe her.