ISLAMKRITIK OG DEBAT PÅ VIDEO

Mine anbefalinger

Her er nogle af mine anbfalinger til videoer, du kan se, hvis du interesserer dig for debatten om islam. I Danmark er kvalificeret debat helt fraværende, hvilket er et kæmpe svigt fra de danske mediers side. 

Klassiske debatter og taler

Er_islam_Fredens_religion.jpg

Is Islam a Religion of Peace?

Denne debat mellem Zeba Khan, Maajid Nawaz, Ayaan Hirsi Ali og Doulas Murray er en absolut klassiker, som du ikke må glå glip af. 4 dygtige debattører debatterer for og imod. Se hvem der flytter publikum. 1:46:26

But it's gross, it's racist

En klassiker. Ben Affleck kan ikke holde ud at Sam Harris siger noget dårligt om islam. Videoen er en fantastisk illustration af, hvor svært det er at ytre kritik af islam. Sam Harris prøver at trænge igennem, men lykkes ikke. 10:05 

Ayaan Hirsi Ali on political Islam 

Somalisk fødte Ayaan Hirsi Ali, forfatter til bl.a. "Kætter"  (se anmeldelse) er en af de bedste og mest intelligente islamkritikere i verden. Hør hende i dette interview, hvor hun forklarer udfordringen fra politisk islam, Spørgsmålet er: Har den vestlige civilisation viljen til at stå op for sig selv?   (42:23). 

Holes in the narrative

Dette bliver HELT sikkert en klassiker. Den højt estimerede  islamiske lærde, Yaser Qadhi kom i juni 2020 til at "tale over sig" i et interview med den muslimske "YouTube-stjerne" Mohammed Hijab. Han indrømmede både, at muslimske lærde ikke kan finde svar på kritiske spørgsmål om at Koranen skulle være perfekt bevaret, og at almindelige muslimer helst ikke skal høre om dette. Både Mohammed Hijab og Yaser Qadhi har fjernet det oprindelige interview fra deres YouTube-kanaler, men rigtig mange nåede at downloade den. Jeg har her valgt at linke til Jay Smiths gengivelse på PfanderFilms, da han forklarer godt, hvad det handler om, og hvad baggrunden er. 36:22 

Alvor og humor: Individuelle islamkritiske YouTubere

Den gode

Abdullah Sameer

Sympatisk, empatisk og eftertænksom canadisk ex-muslim. og tilsvarende kritik. Mottoet er "Reason over revelation". Kan varmt anbefales. Se fx: 

Den onde

Apostate Prophet

Ridvan Aydemir (se anmeldelse) er ex-muslim og ateist. Han har boet i Tyskland og Tyrkiet og nu i USA. Skånselsløs kritik af islam på YouTube siden 2017. Se fx: 

 

PS:​ Se også hans omfattende henvisninger til andre kanaler - her

Den grusomme

Act17 Apologetics

Kristne David Wood og hans medsammensvorne har lavet grin med tåbelige koranvers og eksponeret islam siden 2009. Her er nogle eksempler: 

Islam - historisk oplysning og kritik

Islam. The Untold Story

Se Tom Hollands (se anmeldelse) undersøgende dokumentarfilm, som bygger på hans overraskelse over at finde, at der ingen kilder er om islam fra det 7. århundrede. Det svarer lidt til, at der ingen øjenvidner  var til den franske revolution. Helt klart værd at bruge 1 time og 11 minutter på! 

Mel.jpg

Jagten på islams RIGTIGE oprindelse

Kanalen Sneakers Corner er drevet af irske Mel og startede i 2018. Han undersøger islams tidligste historie med udgangspunkt i tidlige kilder. Det er super spændende at følge hans efterforskning og du kan lære rigtig meget om de tidlige kilder.

Se blandt andet: 

  • Introductury video for newcomers (36:56

  • The Hunt for the Real Muhammed (Wo found him) (1:56:18)

Muhammad A Historical Critique

Jay Smith er missionær med flere akademiske grader i islam og orientalske studier. Trækker på revisionistisk islamforskning og argumenter for at "historien" om profeten Muhammed er konstrueret mange år efter Muhammeds død (1:37:23).

Udviklingen i viden går hurtigt i disse år. Se de nyeste videoer på PfanderFilms

The Sacred City of Mecca: Discovering the Real Birthplace of Islam

Fin dokumentar fra kanalen Tracks med bl.a. Dan Gibson, forfatter til Early Islamic Qiblas og Quranic Geography. Argumemterer for at Islam ikke opstod i Mekka men i Petra. (1 time og 25 min):

Box of Islam

Hamed Abdel-Samad, forfatter tilbl.a. Islamic Fascism (se anmeldelse), har lavet 22 afsnit om islam på arabisk, hvoraf flere adresserer det historiske. I versionen med engelske undertekster er hvert afsnit delt i to. Hvert klip varer ca. 11-12 min.  Se fx

Variant Quran.jpg

Variant Quran

Dr. Daniel Brubaker (ph.d. fra Rice University, Texas) har forsket i tidlige koran-manuskripter og har valgt at formidle sin forskning på YouTube for at nå ud til et langt bredere publikum med sin viden om de mange ændringer og variationer i de tidlige manuskripter. For mange af os er det indlysende, at Koranen er udviklet over tid og af mennesker, men Brubakers forskning dokumenterer det på en saglig måde. Hans optakter er lidt lange. Men se fx:     

Why We Are Afraid: 1400 Years of Fear 

Man kommer ikke uden om fysikeren Bill Warners grafiske formidling af 1400 års jihad. Han mener, at islam - og ikke de germanske barbarer - var årsag til romerigets fald og afviser myten om at korstogene og jihad skulle være ækvivalente størrelser (44:49).  

Islamofobi og de liberales svigt

The "islamophobia" narrative, & the Left's double standard on islam

Sarah Haider, stifter af foreningen Ex-Muslims of North America taler om de liberales/de "venstreorienteredes" svigt af ytringsfriheden. (13:26). 

Liberals: Stop defending islam!

Ateisten Genetically Modified Sceptic kritiserer alle dårlige religiøse og halvreligiøse ideer OG folk der forsvarer dem med dårlige argumenter. Super dygtig til at udstille og modgå dårlig argumentation. Nyd fx:

  

The Biggest Mistake Liberals Keep Making

Sam Harris (se anmeldelse) argumenterer: Ved at sidestille reel bekymring for slamisk indvandring med højrefløjsekstremisme, overlader de liberale banen til de rigtige ekstremister, som får tilslutning fordi de er de eneste, der adresserer problemerne. 4:29

Kort forklaret: Derfor er islam ikke fredens religion

Why I stopped believing Islam is a religion of peace

Nabeel Qureshi, forfatter til Søgte Allah, fandt Jesus (se anmeldelse), fortæller i dette interview hvorfor Islam ikke er Fredens religion og hvordan det udtryk først opstod efter Osmannernes fald. Han kommer bl.a. ind på nogle af de ofte citerede fredelige koranvers. (5:47). 

Se også: Does Islam Really Teach Peace? (5:54)

Ekstremisme i sig selv er ikke problemet

Sam Harris forklarer at der faktisk findes en "Religion of Peace", men det er ikke islam. Hans argument er, at "ekstremisme" og "fundamentalisme" ikke er et problem i sig selv. Det er problematisk når kernebudskabet ikke er fred. (4:39). 

Se også anmeldelsen (dansk) af hans bog med Maajid Nawas: "Islam and the Future of Tolerance"

Brigitte Gabriels brandtale

Efter angrebet i Benghazi I 2012, hvor 4 amerikanere blev dræbt af militante islamister, stiller en muslima panelet et spørgsmål, der mest skal antyde noget om fordomme mod muslimer.  Brigitte Gabriels passionerede reaktion er blevet en klassiker. Læg også mærke til det sidste spørgsmål fra ordstyreren (9:17)

Danske islamkritikere

Hjørnesparket - islams sande DNA

Der findes en dansk videokanal, som laver kritiske videoer om islam. Konceptet minder om lidt om David Woods men er lidt langsommere i stilen - men også særdeles grundig og seriøs. Der er også samtaler med fx tidligere muslimer og islamkritikere. Det er den kristne Per Holbo, der laver videoerne og tager emner op som fx: 

  • Jihad betyder HVAD" (10:26)

  • Uge sex i Muhammeds Paradis (6:02).

Amina Corner- View on Politics and Religion

Amina Sadar har i 2020 erklæret, at hun ikke er muslim længere og har valgt at dele på sin videokanal og sin facebookside, hvorfor hun er kritisk over for islam. Islamkritik med personlighed og engagement - og baseret på logisk tænkning, undren og spørgsmål. Se fx::

Gyldenkam

Politikere, debattører og journalister, har ikke læst koranen. De antager at islam er ligesom alle andre religioner, og blot er blevet "kapret"  af voldelige ekstremister. Gyldenkam viser, at koranen og islams andre hellige bøger siger noget andet. 100% islamiske kilder og glimrende islamkritik. Herlig konfrontatorisk stil. Se fx: 

Er Vestens kultur i forfald?

Asger Aamund er en af de få markante danske personligheder, der rent faktisk har sat sig ind i islam og ikke er bange for at udtale sig. I denne tale kommer næsten hele vejen omkring de mange problemer, vores kultur står over for i dag. Ikke mindst skabt af os selv (25:33). 

Korankaffe: 30 videoer om Koranens indhold

Korankaffe har i 2020 lavet 30 korte videoer (5-7 minutter) om Koranens indhold, tema for tema, nogenlunde kronologisk gennem Koranen. Konceptet er at "lade Koranen tale for sig selv" ved at vise vers fra Koranen tilsat musik og billeder. Der er ingen speak. Men efter 30 videoer (ca 3 timer i alt) bør man ikke være i tvivl om, at Koranen er fuld af obskure, pinlige, afslørende og problematiske vers. 

Se fx :