LINKS TIL ISLAMKRITIK OG DEBAT

Mine anbefalinger

Her er nogle af mine anbfalinger til videoer, du kan se, hvis du interesserer dig for debatten om islam. I Danmark er kvalificeret debat helt fraværende, hvilket er et kæmpe svigt fra de danske mediers side. 

Klassiske debatter og taler

Er_islam_Fredens_religion.jpg

Is Islam a Religion of Peace?

Denne debat mellem Zeba Khan, Maajid Nawaz, Ayaan Hirsi Ali og Doulas Murray er en absolut klassiker, som du ikke må glå glip af. 4 dygtige debattører debatterer for og imod. Se hvem der flytter publikum. 1:46:26

But it's gross, it's racist

En klassiker. Ben Affleck kan ikke holde ud at Sam Harris siger noget dårligt om islam. Videoen er en fantastisk illustration af, hvor svært det er at ytre kritik af islam. Sam Harris prøver at trænge igennem, men lykkes ikke. 10:05 

Yasmine Mohammed, forfatter til "Unveiled" (se anmeldelse her) blev så provokeret af Affleck, at hun valgte at stå frem som ex-muslim og islamkritiker.

Ayaan Hirsi Ali on political Islam 

Somalisk fødte Ayaan Hirsi Ali, forfatter til bl.a. "Kætter"  (se anmeldelse) er en af de bedste og mest intelligente islamkritikere i verden. Hør hende i dette interview, hvor hun forklarer udfordringen fra politisk islam, Spørgsmålet er: Har den vestlige civilisation viljen til at stå op for sig selv?   (42:23). 

Alvor og humor: Individuelle islamkritiske YouTubere

Den gode

Abdullah Sameer

Sympatisk, empatisk og eftertænksom canadisk ex-muslim. og tilsvarende kritik. Mottoet er "Reason over revelation". Kan varmt anbefales. Se fx: 

Den onde

Apostate Prophet

Ridvan Aydemir (se anmeldelse) er ex-muslim og ateist. Han har boet i Tyskland og Tyrkiet og nu i USA. Skånselsløs kritik af islam på YouTube siden 2017. Se fx: 

 

PS:​ Se også hans omfattende henvisninger til andre kanaler - her

Den grusomme

Act17Apologetics

Kristne David Wood og hans medsammensvorne har lavet grin med tåbelige koranvers og eksponeret islam siden 2009. Her er nogle eksempler: 

Islam - historisk kritik

Islam. The Untold Story

Se Tom Hollands (se anmeldelse) undersøgende dokumentarfilm, som bygger på hans overraskelse over at finde, at der ingen kilder er om islam fra det 7. århundrede. Det svarer lidt til, at der ingen øjenvidner  var til den franske revolution. Helt klart værd at bruge 1 time og 11 minutter på! 

Muhammad A Historical Critique

Jay Smith er missionær med flere akademiske grader i islam og orientalske studier. Trækker på revisionistisk islamforskning og argumenter for at "historien" om profeten Muhammed er konstrueret mange år efter Muhammeds død (1:37:23). 

Why We Are Afraid: 1400 Years of Fear 

Man kommer ikke uden om fysikeren Bill Warners grafiske formidling af 1400 års jihad. Han mener, at islam - og ikke de germanske barbarer - var årsag til romerigets fald og afviser myten om at korstogene og jihad skulle være ækvivalente størrelser (44:49).  

The Sacred City of Mecca: Discovering the Real Birthplace of Islam

Fin dokumentar fra kanalen Tracks med bl.a. Dan Gibson, forfatter til Early Islamic Qiblas og Quranic Geography. Argumemterer for at Islam ikke opstod i Mekka men i Petra. (1 time og 25 min):

Box of Islam

Hamed Abdel-Samad, forfatter tilbl.a. Islamic Fascism (se anmeldelse), har lavet 22 afsnit om islam på arabisk, hvoraf flere adresserer det historiske. I versionen med engelske undertekster er hvert afsnit delt i to. Hvert klip varer ca. 11-12 min.  Se fx

Islamofobi og de liberales svigt

The "islamophobia" narrative, & the Left's double standard on islam

Sarah Haider, stifter af foreningen Ex-Muslims of North America taler om de liberales/de "venstreorienteredes" svigt af ytringsfriheden. (13:26). 

Liberals: Stop defending islam!

Ateisten Genetically Modified Sceptic kritiserer alle dårlige religiøse og halvreligiøse ideer OG folk der forsvarer dem med dårlige argumenter. Super dygtig til at udstille og modgå dårlig argumentation. Nyd fx:

  

The Biggest Mistake Liberals Keep Making

Sam Harris (se anmeldelse) argumenterer: Ved at sidestille reel bekymring for slamisk indvandring med højrefløjsekstremisme, overlader de liberale banen til de rigtige ekstremister, som får tilslutning fordi de er de eneste, der adresserer problemerne. 4:29

Kort forklaret: Derfor er islam ikke fredens religion

Why I stopped believing Islam is a religion of peace

Nabeel Qureshi, forfatter til Søgte Allah, fandt Jesus (se anmeldelse), fortæller i dette interview hvorfor Islam ikke er Fredens religion og hvordan det udtryk først opstod efter Osmannernes fald. Han kommer bl.a. ind på nogle af de ofte citerede fredelige koranvers. (5:47). 

Ekstremisme i sig selv er ikke problemet

Sam Harris forklarer at der faktisk findes en "Religion of Peace", men det er ikke islam. Hans argument er, at "ekstremisme" og "fundamentalisme" ikke er et problem i sig selv. Det er problematisk når kernebudskabet ikke er fred. (4:39). 

Se også anmeldelsen (dansk) af hans bog med Maajid Nawas: "Islam and the Future of Tolerance"

Brigitte Gabriels brandtale

Efter angrebet i Benghazi I 2012, hvor 4 amerikanere blev dræbt af militante islamister, stiller en muslima panelet et spørgsmål, der mest skal antyde noget om fordomme mod muslimer.  Brigitte Gabriels passionerede reaktion er blevet en klassiker. Læg også mærke til det sidste spørgsmål fra ordstyreren (9:17)

Danske islamkritikere

Er Vestens kultur i forfald?

Asger Aamund er en af de få markante danske personligheder, der rent faktisk har sat sig ind i islam og ikke er bange for at udtale sig. I denne tale kommer næsten hele vejen omkring de mange problemer, vores kultur står over for i dag. Ikke mindst skabt af os selv (25:33). 

Hjørnesparket - islams sande DNA

Der findes faktisk en dansk videokanal, som laver kritiske videoer om islam. Siden er under stadig udvikling, og konceptet minder om David Woods. Det er den kristne Per Holbo, der laver videoerne og tager emner op som fx: 

  • Jihad betyder HVAD" (10:26)

  • Uge sex i Muhammeds Paradis (6:02).

Gyldenkam

Politikere, debattører og journalister, har ikke læst koranen. De antager at islam er ligesom alle andre religioner, og blot er blevet "kapret"  af voldelige ekstremister. Gyldenkam viser, at koranen og islams andre hellige bøger siger noget andet. 100% islamiske kilder og glimrende islamkritik. Se fx: 

MyIslam

Bombadillo har med hjemmesiden MyIslam lavet et enormt arbejde med at samle og oversætte artikler fra engelsksprogede islamkritikere, for at gøre dem tilgængelige for et dansk publikum.  ​Masser af artikler - og siden er struktureret meget overskueligt efter emne. Hvis du mangler inspiration til læsningen så tjek gode bøger